De trotse winnares van de ROND canon wedstrijd

Onze twitterwedstrijd RONDCanon in September was een groot succes. Vele inzendingen kwamen binnen en uiteindelijk werd Kyani Vullings met een actiefoto van een skiër die in de lucht zweeft de winnares. De foto is afgedrukt op een ROND wit 70 cm paneel en net als Kyani zelf aangeeft: de foto komt goed tot zijn recht op ROND.

Afgelopen Zaterdag was het zover en kwam de trotse winnares haar afdruk ophalen. Deze enthousiaste dame was erg blij met haar ROND. Tijdens onze gesprekken over haar foto gaf ze aan dat fotografie een van haar passies was. Daar wilden wij meer van weten en we hebben een klein interview met haar gehouden over haar hobby, waar deze foto genomen is en waarom ze voor deze foto koos.

Aan het woord Kyani Vullings:

Waarom fotografeer ik?

Ik heb de fotografie ontdekt door mijn vader. Hij fotografeert al jaren en zo doende ben ik het ook gaan proberen. Momenteel fotograaf ik nog altijd met de oude camera van mijn vader, een Canon 1000D, aangezien ik nog studeer en me geen andere camera kan veroorloven. Het liefst zou ik een Canon 5D willen, maar dat zal nog wel even duren. Ik heb geen opleiding of workshops gehad qua fotografie. Alles wat ik geleerd heb, weet ik dankzij mijn vader of van het uitproberen. Internet is natuurlijk ook een handig hulpmiddel.

Wat fotografeer je?

Meestal maak ik foto’s van de natuur, sport (vooral wedstrijd zwemmen), dieren en mensen. Variatie hierin heb ik graag, ik kan moeilijk altijd vernieuwende foto’s maken van elke keer hetzelfde onderwerp. Verder heb ik ook 2 jaar foto’s gemaakt op activiteiten van mijn studentenkring Mereta.

Waarom deze foto?

Deze foto is gemaakt tijdens de Xtreme Xperience in De Schorre, Boom (België). Op deze dag waren er verschillende sporten te bewonderen en te beoefenen. Voornamelijk ging er ik naartoe voor foto’s te maken van de skaters en het skiën/snowboarden. De skiërs kwamen van een schans en landen op een groot luchtkussen. Normaal mag je als bezoeker niet bij het luchtkussen komen, maar ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik er toch mocht fotograferen. Gelukkig mocht dit.

De foto was in eerste instantie mislukt dacht ik. Gegeven moment kwamen ze zo snel achter elkaar dat mijn camera het maar moeilijk bij kon houden. Toch drukte ik af voor een foto, helaas had ik de skiër niet geheel in beeld. Toen ik deze wedstrijd zag, wist ik dat deze foto prachtig in het rond zou zijn. Geef toe, hij ziet er echt geweldig uit zo en komt prima tot zijn recht!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.