Het geheim van het maken van RONDe foto's door Kate Davies

Natuurlijk kun je prima een foto die je in je archief hebt zitten omzetten naar een ROND exemplaar. Maar er zijn ook fotografen die gespecialiseerd zijn in het maken van ronde foto’s.

Kate Davies

Zo ook Kate Davies, een Zuid Afrikaanse fotografe. Zij heeft als challenge opgepakt om 365 dagen een ROND portret te maken (om haar uit de problemen te houden) en te posten op haar site, facebook, pinterest en instagram account. Ze is gestart op 4 januari 2014 en gaat dus nog een paar maanden door met het maken van Ronde foto’s. En niet alleen maakt zij Ronde foto’s, ze maakt ze ook nog eens in Infra rood.

Kate zegt zelf: “als je echt een cirkel wilt fotograferen maak je de foto al vanuit een bepaalde hoek. En dat wordt extra moeilijk omdat je bij het maken van infra rood opnamen niet door de lens van je camera kan kijken. Er komt dus veel inschatting bij kijken.”

Kate geeft door middel van de portretten een kijkje in haar leven door belangrijke mensen en plaatsen te fotograferen. Maar natuurlijk zitten er ook wat snapshots tussen.

Hieronder een van de bijzondere foto’s van Kate:

RONDe foto’s maken is toch niet mijn ding

Het kan natuurlijk prima dat je zegt: een RONDe foto maken, dat is toch niet zo mijn ding. Geen enkel probleem. Een RONDe uitsnede is prima te maken uit een bestaande foto. En ook is het mogelijk om een bestaande kleurenfoto om te zetten naar zwart wit of juist het contrast wat aan te sterken.

Kun je dat zelf dan is dat natuurlijk helemaal goed. Wij drukken de foto dan af, zoals je hem aanlevert. Maar wil je wat ondersteuning dan helpen we je daar graag bij. Bestel je foto via de bestelmodule en wij kijken graag met je mee.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.